Goede Doelen - Huize Fylgievold

Fylgievold
Noorse Boskatten
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Links

Stichting Dierenthuis

Stichting Dierenthuis is een permanente opvang voor kansarme asieldieren. Honden oud, ziek of met gedragsproblemen en verwilderde katten vinden hier een blijvend thuis. De dieren zijn afkomstig van asielen, waar ze vaak verwaarloosd en mishandeld binnen zijn gebracht. Maar ook van mensen die met de stichting een regeling hebben getroffen dat zij voor haar dieren zorgt als ze er zelf door overlijden niet meer toe in staat zijn. Inmiddels geeft Dierenthuis onderdak aan een aantal katten en honden. Dieren die elders langdurig onplaatsbaar bleken, worden hier met veel liefde en zorg omringd, zodat ze eindelijk van een fijn leven mogen genieten. Een leven zonder hokken en tralies op een terrein van maar liefst dertigduizend vierkan te meter met bomen, struiken en vijvers om in te zwemmen. En omdat ze al genoeg hebben meegemaakt mogen ze hier dan ook voor altijd blijven.

Via Stichting FIV-FeLV biedt Dierenthuis tevens onderdak aan katten besmet met het kattenaids- of leucosevirus. Net zoals mensen, kunnen katten met een levensbedreigende aandoening vaak nog jarenlang gezond en gelukkig doorleven. Anders dan mensen, krijgen katten die kans doorgaans niet. In plaats van een spuitje, krijgen ze aandacht, goede voeding en medische zorg in een huiselijke omgeving.

Voor 7 euro per maand kun je een kat financieel ondersteunen, een hond kost 10 euro. Met enige regelmaar krijg je dan een update hoe het met de betreffende kat of hond gaat. Ook is Dierenthus op Facebook te volgen, hier worden de verhalen van de bewoners en verzorgers in geuren en kleuren bijgehouden. Er zijn zelfs bezoekdagen, wel aanmelden van te voren.Vrienden van Blijdorp


Vereniging Vrienden van Blijdorp
Ook zijn wij al wat jaartjes vriend van de Vereniging Vrienden van Blijdorp.
In 1855 begonnen als een vogeltuin aan de Diergaardesingel te Rotterdam. Op 18 mei 1857 werd de Rotterdamse Diergaarde een feit.
Pas toen de dierentuin moest verhuizen, vanwege ruimtegebrek, en de nieuwe lokatie in de wijk Blijdorp lag, heeft de diergaarde hier zijn definitieve naam gekregen.
Ontworpen door de architect Sybold van Ravesteyn, ook de architect van het voormalig Rotterdam CS.
De stichting heeft al heel wat bijgedragen om de leefomstandigheden zo natuurlijk mogelijk te maken voor de dieren.
Vanaf € 44,- per jaar kunt al donateur zijn. Hiervoor krijgt u 2 toegangskaartjes tot het park en een toegangskaart voor de jaarlijkse vergadering. Daarnaast verzorgt de Stichting ook verschillende uitstapjes naar andere dierentuinen in Nederland en Europa.Cats of Curacao

via een vrendin kwam noodoproep voor deze stichting voor een moederpoes met kittens. omdat Celine zwanger is brak me hart en besloten we ook klein steentje bij te dragen.
Kijk gerust op hun pagina! alle donaties hoe klein ook is erg welkom!


This page describes the work we do with (mostly) feral Cats on the  Island of Curacao. We trap, spay and neuter them, feed them on a daily  basis, give them medical care when needed. We care for kittens and try  to get them adopted into a loving home,  and / or try to rehome cats.© 2002 - 2017 Fylgievold
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu